PRIJATELJ I U NEVOLJI

Rošin: Da, sudjelovao bih u plaćanju Sanaderove jamčevine

05.10.2011 u 08:19

Bionic
Reading

Apsolutno vjerujem da je nevin jer mi je on rekao da je nevin, izjavio je saborski zastupnik HDZ-a i Sanaderov prijatelj Jerko Rošin

'Ako bi se pojavila inicijativa za puštanje Ive Sanadera uz jamčevinu, ja bih svakako sudjelovao u plaćanju', rekao je Sanaderov prijatelj, splitski arhitekt i saborski zastupnik HDZ-a Jerko Rošin u utorak navečer u HTV-ovom Dnevniku 3.

Iako je rekao da je o navodnoj inicijativi za puštanje uz jamčevinu od 15 milijuna kuna čuo samo iz novina te je rekao da je riječ o špekulaciji, Rošin bi pomogao prijatelju  jer vjeruje da je nevin.

'Apsolutno vjerujem u to jer mi je on rekao da je nevin, a ja svom prijatelju moram vjerovati', rekao je Rošin.

'Svak' je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, to je demokratsko načelo pravosuđa koje bi trebalo vrijediti', dodao je.

Međutim, naglasio je i da ne bi bio spreman platiti puni iznos jer ima troje djece i šestero unučadi te mora od nečega živjeti, a neizvjesnost bi u tom slučaju ipak bila prevelika. Stoga bi u plaćanju morali pomoći neki drugi Sanaderovi prijatelji.

'Ja nisam ni s kim razgovarao na tu temu, ali iz javnih nastupa prijateljsku notu pokazuje Luka Bebić', rekao je Rošin, koji nije često u kontaktu sa Sanaderom te ga nije vidio ni u Austriji ni u Remetincu. No bivši premijer nedavno mu je poslao poruku da bi mu čestitao na supruginom nastupu u emisiji 'Osmi kat' Danijele Trbović.

Na zaključno pitanje o političkoj budućnosti, Rošin je rekao da nije ušao u Sabor zbog političkih ambicija te da će, unatoč određenom razočarenju u politiku, i dalje ostati na raspolaganju stranci kojoj nikad ne bi naškodio...