UOČI KONZULTACIJA

Prvoborci HDZ-a i Mosta različito o tome ima li Plenković potpise

27.09.2016 u 14:47

Bionic
Reading

Hoće li šef HDZ-a Andrej Plenković na sutrašnje konzultacije na Pantovčak doći sa 76 potpisa potpore, pitanje je podložno različitim odgovorima, što su pokazali i Mostov Tomislav Panenić te HDZ-ov Damir Krstičević

Da će Plenković već sutra imati potpise, N1 televiziji kazao je HDZ-ov Damir Krstičević dok je, s druge strane, Mostov tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić kazao da još treba razgovarati i da je prerano za priču o potpisima.

U svakom slučaju, HDZ danas nastavlja rad oko dogovaranja buduće Vlade kroz radne skupine, što je novinarima jutros pred središnjicom stranke potvrdio sam šef HDZ-a Andrej Plenković.

HDZ s Mostom, podsjetimo, mora dogovoriti paket koji čini sedam jamstava, program buduće Vlade i ustroj Vlade, a sinoć je HDZ predložio Mostu njen ustroj te ga šef Mosta Božo Petrov i njegovi suradnici moraju proučiti.

U međuvremenu, kako javlja Hina, pregovora vodstva HDZ-a i nacionalnih manjina oko formiranja nove Vlade, koji su se, po neslužbenim najavama, trebali održati danas, ipak neće biti, a neslužbeno se doznaje da HDZ i Most razmatraju mogućnost izdvajanja sektora energetike iz Ministarstva gospodarstva. Tako ne bi došlo do povećanja ukupnog broja ministarstava jer bi se Ministarstvo gospodarstva u tom slučaju moglo objediniti s Ministarstvom poduzetništva i obrta.

Govoreći o Vladi, Plenković nije bio voljan iznositi previše detalja pa je otkrio tek da bi ona trebala imati četiri potpredsjednika i kazao: 'Ne možete biti baš hiperkreativni da Vladu toliko primijenite. Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora.'