rutinska provjera

Profesorica s terena poslala poruku sindikalistima: Policija je u školama popisivala tko je organizirao odlazak na prosvjed

25.11.2019 u 22:57

Bionic
Reading

Policija u Krapinsko-zagorskoj županiji popisivala je podatke o profesorima u školi kao i tko je otišao na prosvjed, javila se porukom sindikalnim čelnicima profesorica iz te županije. Iz policije su potvrdili kako su bili u gotovo svim školama Krapinsko-zagorske županije, a ravnateljima je rečeno kako je riječ o rutinskoj provjeri. Sindikalni čelnici koji pregovaraju s Vladom o sporazumu pokazali su poruku koja im je stigla

'Kao povjerenica sam ostala u školi zbog bolesti i nisam išla na prosvjed. Nakon odlaska kolega u školu je došla policija, tražila moje osobne podatke, status, tko je organizator odlaska na prosvjed', poslala je sindikalnim čelnicima profesorica iz Krapinsko-zagorske županije, piše RTL.

Kaže da je vrlo zatečeno odgovarala na pitanja, kao malo dijete. Policija je nakon toga, dodala je, otišla i u susjednu Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i obuću.

Iz policije su za RTL potvrdili kako su bili u skoro svim školama Krapinsko-zagorske županije, a ravnateljima je rečeno da je to rutinska provjera radi sigurnosne procjene.