tučnjava u školi

Učenici brane profesora: 'Stalno ga je vrijeđao i spominjao ženu koja je umrla'

20.12.2023 u 21:25

Bionic
Reading

Profesor (61) snimljen kako se u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića sukobljava s učenikom uhićen je i ispitan na policiji te će biti mjesec dana u istražnom zatvoru. No, tvrdi da nije bio pijan

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede. Ozlijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom', priopćila je policija.

Istog dana, 61-godišnji profesor je uhićen, a kako piše Jutarnji, još je u subotu dobio mjesec dana istražnog zatvora.

'U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola. Bilo je to na četvrtom satu nastave. (…) Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora”, izjavio je profesor, piše Jutarnji list.

'Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih “Tko vas je tako odgojio!?” (…) S police je pala remenica i udarila đaka. Nastavili su me dalje provocirati, a jedan učenik mi je rekao “Ajmo popiti bombicu van.” Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali', rekao je.

To je dio obrane dugogodišnjeg profesora. Ono što ga sad čeka je potencijalnih osam godina zatvora. Jer, nakon njihova sukoba zatražena je policijska intervencija te se utvrdilo da su dva učenika lakše ozlijeđena. Obojici je odmah pružena liječnička pomoć, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Nije bilo potrebe da ih se hospitalizira, objavila je policija.

S druge strane, skupina učenika koja je događaju svjedočila iz prve ruke ispričala je za Novu TV svoju stranu priče.

'Taj učenik je sam po sebi provokator, voli zezati profesora i profesoru je prekipjelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema što provocirati i govoriti mu nešto', rekao je jedan od učenika za Dnevnik Nove TV.

'Taj je učenik vrijeđao njega i njegovu ženu spominjao, da je četnik, a žena i troje braće su mu umrli prije nekoliko mjeseci i to je radio učestalo nije samo na tom satu nego unazad par sati', dodao je drugi.

'Duže vremena je to radio i provocirao, ne znam zašto. Možda on vidi neku svoju satisfakciju', istaknuo je treći.

Svašta se piše i govori, kažu učenici. Upravo je to razlog zašto su profesoru odlučili dati podršku.

'Dobar kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao', izjavio je četvrti učenik. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV je li netko imao problema s profesorom, učenik je odgovorio: 'Koliko ja znam ne” te je dodao da nitko od profesora s njima nije popričao.'