potukao se s učenikom

Novi detalji o tučnjavi u zagrebačkoj školi: Profesor već dulje vrijeme rastrojen

19.12.2023 u 16:48

Bionic
Reading

Snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik zgrozila je javnost. Nije poznato kad je došlo do sukoba, ali je ravnateljica škole Bosiljka Galenić potvrdila da je do njega došlo

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, policija je odmah privela profesora, a navodno je bio alkoholiziran. Ti navodi još nisu potvrđeni.

Riječ je o profesoru (60), koji predaje strukovne predmete i koji je, kako doznaje Jutarnji, već dulje vrijeme u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže obitelji.

Njegov kolega iz škole tvrdi kako je profesor izvan sebe zbog nevjerojatno teških okolnosti od kojih se ne oporavlja. Vjeruje da je trebao otići na bolovanje te da nije sposoban za rad.

'U navedenom je slučaju škola postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi - pisanim putem se očitovala ravnateljica i zaključila da najstrože osuđuju svaki oblik nasilja i drže da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika.

I resorno Ministarstvo je upoznato s događajem.

'Škola je promptno reagirala i poduzela sve aktivnosti sukladno propisima te od događaju obavijestila nadležna tijela. Policija poduzima odgovarajuće radnje u skladu sa svojim ovlastima, a škola će navedenog profesora sankcionirati u skladu s propisima koji reguliraju radne odnose', zaključuju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prema pisanju portala Index.hr, na snimci se vidi kako u razredu učenik s mobitelom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga pokušava odmaknuti od sebe, što rezultira uzajamnim hrvanjem pred pločom.

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovo pokušava udariti predmetom. Ovdje se uključuju još dvojica učenika koji primaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

On im se nakon nekoliko sekundi uspijeva izmaknuti, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju profesora i učenika i sukob se smiruje.