BANDIĆ U NALETU

'Premijer ne može biti ni Petrov ni ona dva službenika MVP-a'

01.08.2016 u 22:28

Bionic
Reading

Bandić Milan 365 - stranka solidarnosti i rada održala je u ponedjeljak u Slavonskom Brodu osnivačku skupštinu Gradske organizacije za čijeg je predsjednika izabran Petar Bašić, povjesničar, poduzetnik i bivši tajnik Demokratskog centra, a predsjednik stranke Milan Bandić ponovio je svoju poznatu tvrdnju kako je on najkompetentniji kandidat za premijera.

'Nisu kvalitetniji kandidati ni Petrov ni 'dva službenika' ministarstva vanjskih poslova', rekao je Bandić.

Osvrnuo se i na najave otvaranja novih radnih mjesta koje stižu iz SDP-a i HDZ-a.

'Mi ničim ne licitiramo. Za 8 do 10 godina možemo izaći iz ovog blata. Toliko treba da bi uspjeli i umjesto podobnih postavili sposobne', rekao je Bandić te ponovio da zaslužuje svojim rezultatima biti premijer.

Znatno niža nezaposlenost nego u ostatku Hrvatske i više prosječne plaće, ustvrdio je Bandić, njegovi su konkretni rezultati , dok su konkurenti ono što su htjeli i znali pokazali u ranijem mandatu. Prema njegovim riječima, u prilog odlučnosti da će postati premijer ide i činjenica da je prethodni premijer na poziciju stigao bez i jednog osvojenog mandata, a on će ih, kaže, imati više od 15.


Bandić je najavio kako će u utorak biti predstavljena koalicija u kojoj su između ostalih Ljubo Jurčić i Radimir Čačić, te posebno iznenađenje - nositelj liste za izbornu listu u dijaspori, no o konkretnom imenu nije htio govoriti.

Prema njegovim riječima, 15 glavnih programskih smjernica koalicija će predstaviti 10. kolovoza.

Prije stranačkog skupa Bandić je posjetio slavonskobrodsko naselje Josip Rimac u kojem živi velika romska zajednica. Tom prilikom obećao je da će za djecu romske nacionalne manjine Grad Zagreb osigurati besplatne školske udžbenike, a na stranačkom skupu Bandić najavio je i kako će besplatne udžbenike dobiti sva romska djeca u Hrvatskoj.