oprezno u prometu

Prema vikendu rastu temperature, no kiše se još nismo riješili...

15.06.2018 u 07:12

Bionic
Reading

Vremenske prilike ne bi trebale stvarati veće poteškoće ljudima. Umjerene poteškoće sa snom ili glavoboljom moguće su kod vrlo osjetljivih ljudi. Kod kroničnih bolesnika moguće su umjerene tegobe

U unutrašnjosti se u petak očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, piše Državni hidrometeorološki zavod.

Prema večeri u zapadnim predjelima smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše će oblaka biti na južnom dijelu gdje su lokalni pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji. Puhat će umjeren, na udare ponegdje jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Vrijeme 15. lipnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu poslijepodne prolazno i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 19 i 23, na obali i otocima od 25 do 28 °C.

Vremenske prilike ne bi trebale stvarati veće poteškoće ljudima. Umjerene poteškoće sa snom ili glavoboljom moguće su kod vrlo osjetljivih ljudi. Kod kroničnih bolesnika moguće su umjerene tegobe.

Početak vikenda označit će djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku, ali i dalje nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno može biti kiše i pljuskova, uglavnom u istočnoj Hrvatskoj i na jugu zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

  • +18
Jako nevrijeme pogodilo je Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, prolazno i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na Jadranu od 19 do 23. Najviša dnevna na kopnu od 21 do 26, a na Jadranu od 26 do 29 °C.