NAVIJAČI POMAŽU HAJDUKU

Poljud pod opsadom: Gdje su naše sličice?!

24.05.2013 u 16:23

Bionic
Reading

Naizgled običan marketinški projekt pretvorio se u senzaciju: ovog tjedna izdani Hajdukov album sa samoljepljivim sličicama je doslovce razgrabljen unatoč manjim problemima oko distribucije, a telefoni na Poljudu zvone k'o blesavi. Navijači i kolekcionari obično najprije čestitaju na osvojenom Kupu, pa uslijedi uvijek isto pitanje: Gdje se mogu pronaći sličice?

'Pritisak je veliki, urgirali smo na prema distributerima da se sve raspoložive količine hitno pošalju na prodajna mjesta', potvrdio je voditelj Hajdukovog marketinga Aljoša Bašić. U splitskom klubu rade pod opsadom, pa će u petak poslijepodne izdati i službeno priopćenje kako bi smirili navijače.

Distributer ovih proizvoda je tvrtka Tisak, a čini se da je dio zaliha ostao 'zarobljen' u njenom zagrebačkom skladištu i tek će se u idućih nekoliko dana probiti do kioska u cijeloj Hrvatskoj. Iz riječke tvrtke 'Tekma', koja je proizvođač i partner Hajduka u ovom projektu, upućuju navijače da u međuvremenu pretražuju privatne trafike i lokalne trgovačke lance poput 'Tommya' i Studenca'.
'Interes je zbilja ogroman, čak i u našoj tvrtki primamo na desetke poziva dnevno. Već od ponedjeljka skladišta će vjerojatno biti potpuno ispražnjena i naručit ćemo tiskanje novih količina', potvrdio je za tportal direktor 'Tekme' Sanjin Kuravić.

'Projekt traje sve do studenoga i nećemo dozvoliti da nijedan navijač ostane bez sličica', dodao je. Njegova tvrtka je, inače, proteklih godina izdavala albume uz svjetska i europska prvenstva u nogometu, no Hajdukov ih je po potražnji uvjerljivo nadmašio. Samo u prvom, gotovo rasprodanom kontingentu tiskano je 50 tisuća albuma i 500 tisuća paketića sličica.

Osim nostalgije za kolekcionarskim akcijama iz mladosti, pristaše splitskog kluba dodatno motivira činjenica da ovaj projekt funkcionira gotovo kao samodoprinos, pa od svakog kupljenog paketića u Hajdukov proračun odlazi tek nešto manje od jedne kune. Na Poljudu računaju da će ovih projektom zaraditi oko milijun kuna.