VarLeaks

Policija zaprimila Marićevu prijavu zbog prijetnji

01.03.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u petak kako je policija zaprimila kaznenu prijavu donedavnog šefa hrvatskih nogometnih sudaca Brune Marića zbog prijetnji koje su mu upućen nakon curenja snimki iz VAR sobe s više utakmica.

"Policija u svim ovakvim situacijama postupa na isti način, odnosno nastoji utvrditi što više činjenica, a nakon toga će, u koordinaciji s Državnim odvjetništvom, odlučiti o sljedećim koracima", rekao je Božinović u Jastrebarskom nakon obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH.

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Bruno Marić podnio je ostavku na dosadašnju dužnost, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama HNS-a.

Savez je u priopćenju naveo da je Marić u razgovoru s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem iznio osobne razloge zbog kojih je donio takvu odluku. HNS je dodao da je Izvršni odbor saveza usvojio iznesene razloge.

Marić je ostavku podnio nakon curenja snimki iz VAR sobe s više utakmica SuperSport HNL-a.

Prema pisanju medija, u Stobreču je u srijedu ujutro osvanuo mural koji prikazuje Marića uz natpis "Nema milosti". Dodaju kako je Marić prije sedam godina pretučen u jednom stobrečkom restoranu.

Marić je dužnost predsjednika Komisije nogometnih sudaca preuzeo 2021. godine. Na toj poziciji zamijenio je Antu Kulušića.