PLJAČKA U ZORU

Plinom raznijeli bankomat na pumpi u Vodicama

15.03.2017 u 11:34

  • +2

Na benzinskoj postaji eksplozivnom napravom raznijeli bankomat i otuđili novac

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon što je prije desetak dana eksplozijom raznesen i opljačkan bankomat u istarskom mjestu Kaštelir-Labinci, isto se u noći s utorka na srijedu dogodilo na bezninskoj pumpi u Vodicama, gdje su nepoznati razbojnici, upumpavanjem plina u ležište, raznijeli bankomat i odnijeli zasad nepoznat novčani iznos

Iz šibensko-kninske policije se doznaje kako su razbojnici, između ponoći i 5 sati ujutro, raznijeli bankomat Euronet na Petrolovoj benzinskoj pumpi u Vodicama, koja u to vrijeme nije bila otvorena.

Dijelovi bankomata letjeli su i dvadesetak metara uokolo, a neslužbeno se doznaje da je taj uređaj raznesen upumpavanjem plina u ležište.  Naime, na području Europske unije već je neko vrijeme trend raznošenja bankomata upumpavanjem kisika i acetilena, čime se izazove visoki tlak, a to rezultira eksplozijom unutar stroja, nakon čega kriminalci pokupe novac i nestanu.

Doznaje se i da su se razbojnici na vodičku pumpu dovezli bijelim "Golfom 3", a u šibenskoj policiji potvrdili su za Hinu kako je tijekom noći u utorak jedno takvo vozilo ukradeno 56-godišnjaku u Šibeniku.

Od zaposlenika pumpe doznaje se kako je na snimkama nadzornih kamera vidljivo da nepoznate osobe dolaze " Golfom" na pumpu te razvlače cijevi spojene na nekakav plinski tank, koje su spojili na bankomat i raznijeli ga. Više detalja bit će poznato nakon očevida šibenske kriminalističke policije. 

Inače, Istarska policija traga za razbojnicima koji su u noći 6. ožujka izazvali eksploziju te opljačakli bankomat u naselju Kovači na području općine Kaštelir-Labinci. Prema neslužbenim informacijama, eksplodirale su dvije plinske boce, pri čemu je raznesen bankomat, a prilikom snažne eksplozije oštećeni su obližnji kafić i trgovina, dok je novac iz bankomata nakon eksplozije bio razbacan posvuda.