frka u banskim dvorima

Plenković popunio drugo najmoćnije mjesto u Vladi

24.08.2017 u 15:20

Bionic
Reading

Zvonimir Frka Petešić imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade. Drugo najmoćnije mjesto u Banskim dvorima prazno je od 9. lipnja, kada je dotadašnji šef Plenkovićeva kabineta Davor Božinović preuzeo dužnost ministra unutarnjih poslova

Zvonimir Frka Petešić imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade, a dužnost šefa kabineta premijera Andreja Plenkovića službeno će preuzeti 1. rujna.

>Tko je Zvonimir Frka Petešić, drugi najmoćniji čovjek u Vladi, pročitajte ovdje.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila pomoćnika ministra uprave Matu Ribičića. Glavnim tajnikom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine imenovala je Damira Kaufmana.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i to Marija Pejčinović Burić te Sanja Putica. Dijelom novih članova Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kao predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovani su Katja Šare i Stipe Mamić.

Vlada imenovala povjerenika za Orahovicu

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Agencije za vodne putove Sašu Radojevića i imenovala Igora Čižmeka novim članom Upravnog vijeća Agencije, kao predstavnika tijela državne uprave nadležnog za zaštitu okoliša.

Vlada je opozvala dosadašnjeg predstavnika u Povjerenstvu Gospodarsko-socijalnog vijeća za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene Sašu Radojevića te zamjenicu predstavnika Jasenku Nećak. Novim je predstavnikom u tom povjerenstvu imenovala Igora Čižmeka, a zamjenikom predstavnika Domagoja Validžića, kao predstavnike Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

  • +16
Sjednica Vlade RH Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Vlada je povjerenikom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Orahovice, zbog toga što se Gradsko vijeće Grada Orahovice nije konstituiralo, imenovala Krešimira Kostelca.

Vlada je, zbog isteka mandata, utvrdila prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjeg potpredsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ivana Grujića te dijela članova Upravnog vijeća i to:  Filipa Hameršaka, Damira Agičića, Nikicu Barića i Davora Marijana i uputila ga u Hrvatski sabor na donošenje.  

Damir Trut u vijeću za kibernetičku sigurnost

Vlada Hrvatskom saboru predlaže imenovanje Filipa Hameršaka novim potpredsjednikom te Nele Kušanić, Marija Reljanovića, Nikice Barića i Davora Marijana dijelom novih članova Upravnog vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.Razriješen je dosadašnji zamjenik člana Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost Ante Orlović. Novim je zamjenikom člana tog vijeća imenovan Damir Trut.

Vlada je Glavnoj skupštini društva Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. predložila izbor članova Nadzornog odbora društva Autocesta Rijeka - Zagreb d.d., i to Josipa Ostrogovića i Marka Šoštarića, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.