nova imenovanja

Iza zatvorenih vrata Plenković i ekipa posjeli još par državnih tajnika u fotelje

  • Autor: M. Š.
  • Zadnja izmjena 29.06.2017 15:43
  • Objavljeno 29.06.2017 u 15:41
Vlada Andreja Plenkovića

Vlada Andreja Plenkovića

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Milu Horvata i Ivu Milatića državnim tajnicima u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a Majda Burić imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava

Vlada je Katicu Mišković imenovala pomoćnicom ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Državnim službenicima, koje je Vlada ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Vladinih ureda, ali im ističe rok od šest mjeseci, ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje tih poslova, do imenovanja ravnatelja Vladinih ureda temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Tako su ovlaštenja ponovno dobili Zdenka Pogarčić, za ravnatelja Ureda za zakonodavstvo, Blanka Jurić Jerbić, za ravnatelja Ureda za protokol, Helena Štimac Radin, za ravnatelja Ureda za ravnopravnost spolova, Željko Petković, za ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Branko Sočanac, za ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Hrvoje Debač, za ravnatelja Ureda za razminiranje te Vesna Lendić Kasalo, za ravnatelja Ureda za udruge.

Do imenovanja predstojnika ureda državne uprave u županijama temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci, državnim službenicima dana je ovlast za obavljanje tih poslova, i to: Mariju Vučiniću u Brodsko-posavskoj županiji, Jasni Turak u Primorsko-goranskoj županiji, Andrijani Ćelap u Osječko-baranjskoj županiji, Elizabeti Repić Perković u Koprivničko-križevačkoj županiji, Jošku Buli u Zagrebačkoj županiji, Branki Saks u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Editi Grubišić u Šibensko-kninskoj županiji i Veljanu Radojkoviću u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Krešimiru Šamiji Vlada je ponovno dala ovlast za obavljanje poslova zamjenika državne tajnice Središnjeg  državnog ureda za šport, jer mu ističe rok od šest mjeseci, do imenovanja zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za šport temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Radi isteka mandata, razriješena je glavna tajnica Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Draženka Arar, s danom 13. lipnja 2017. godine.

Marku Brajku dana je ovlast za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, do imenovanja zamjenika državnog tajnika temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci. Ani Rački Marinković dana je ovlast za obavljanje poslova zamjenika ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, do imenovanja zamjenika ravnateljice spomenutog Državnog zavoda, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Radi odlaska na novu dužnost, s danom 19. lipnja 2017. godine, razriješen je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ante Babić.

Robert Kopal opozvan je, a novim članom Skupštine Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske imenovan je Davor Božinović. Dosadašnji član Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost Dario Hrebak razriješen je, a novim članom, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova imenovan je Robert Kopal.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!