odluka vlade

Nova runda imenovanja - Goranu Mariću Janaf, a Tomislavu Ćoriću Ina

25.05.2017 u 20:03

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak razriješila dosadašnjeg člana Glavne skupštine Janafa Slavena Dobrovića umjesto kojega je imenovala Gorana Marića. Dobrović je razriješen i s mjesta člana Glavne skupštine INA-e, a imenovan je Tomislav Ćorić

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila Slavena Dobrovića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, te je novim članom, iz reda ministara, imenovala Lovru Kuščevića.

Glavnoj skupštini društva Hrvatska poštanska banka d.d. Vlada za izbor članova Nadzornog odbora društva predlaže Željka Lovrinčevića i Marijanu Vuraić-Kudeljan.

Skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o. Vlada je predložila Branimira Jerneića za člana Nadzornog odbora društva Hrvatske autoceste d.o.o., a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Nadzornom odboru društva Jadrolinija Vlada predlaže imenovanje Alana Klanca za predsjednika te Marka Čičin-Šaina i Miljenka Antića za članove Uprave, najviše na vrijeme od tri mjeseca, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Vlada je dala ponovno ovlaštenje državnom službeniku Danijelu Škugoru za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva državne imovine, s danom 24. svibnja 2017. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva državne imovine temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, jer mu istječe rok od šest mjeseci.

Državnom službeniku Stjepanu Huzjaku, Vlada je dala ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, do imenovanja zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Donesen je zaključak kojim je Vlada za kandidatkinju Republike Hrvatske za suca Međunarodnog kaznenog suda, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, izabrala Zlatu Đurđević.

Za člana Savjeta za nacionalne manjine iz reda bošnjačke nacionalne manjine, temeljem provedenog postupka po pozivu, Vlada je imenovala Bermina Meškića.

Utvrđena je odluka o razrješenju predsjednice i dijela članova Nacionalnoga vijeća za odgoj i obrazovanje, radi isteka mandata, kao i  odluka o imenovanju predsjednika i dijela članova Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, temeljem provedenog postupka po javnom pozivu, te su upućene u Hrvatski sabor na donošenje. Za razrješenje se predlaže predsjednica vijeća Jasna Krstović,  te članovi Vlatko Previšić, Marko Alerić, Petar Bezinović, Boris Jukić, Mirela Lekić, Adrijana Višnjić Jevtić i Lidija Kralj.

Za novog predsjednika Nacionalnoga vijeća predlaže se Neven Hrvatić, a za nove članove Đuro Blažeka, Suzana Vuletić, Alexander Buczynski, Eva Kirchmayer Bilić, Valentina Jerković, Ljiljana Klinger i Ivana Katavić.

Skupštini društva Brodarski institut d.o.o. predlaže se izbor Darka Blagovića za člana Nadzornog odbora društva Brodarski institut d.o.o., a najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju i imenovanju Komisije za odnose s vjerskim zajednicama kojom se razrješuje dosadašnji predsjednik Ante Šprlje te članovi Ivan Kovačić i, radi odlaska na novu dužnost, Davor Ivo Stier. Novim predsjednikom Komisije, imenuje se Davor Ivo Stier.

Razriješen je dosadašnji član Skupštine Agencije za komercijalnu djelatnost Vlaho Orepić. Novim je članom skupštine, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, imenovan Robert Kopal.

Na kraju, Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Savjeta za pregovore s MOL-om: Slavena Dobrovića, Antu Šprlju i Antu Čikotića. Novim članovima Savjeta  Vlada je imenovala Kristiana Turkalja i Marija Šiljega.