rekonstrukcija hdz-a

Plenković: Kovač je nastojao nešto ušićariti danas, mahati svojom zastavicom i pokazati da je tu

19.07.2019 u 19:29

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatski sabor na izvanrednoj sjednici izglasao sedam novih ministara i dva potpredsjednika u hrvatskoj Vladi pred novinare je ponovno stao premijer Andrej Plenković

'Nakon dosad intenzivnog dana u Saboru želim zahvaliti saborskim zastupnicima koji su dali povjerenje novim ministrima. S ovim smo zaokružili aktivnost koja se zvala osvježenje ili rekonstrukcija vlade.

Očekujem od novih ministara da angažirano i predano već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva - gospodarski rast, društvena solidarnost, pravnu sigurnost, snažno pozicioniranje Hrvatske na međnarodnoj sceni i da predsjednje Europskom unijom odradimo na najkvalitetniji način', rekao je Plenković.

Naveo je da je njegova ključna poruka danas bila da ne dolazi u obzir da njemu ili njegovoj stranci prebacuje stigmu korupcije, pogodovanja ili bilo kakvih nepravilnosti.

'Svi ministri koji su se našli u medijskom kontektstu za bilo koji aaspekt imaju priogodu da razjasne te situacije. Oporba nije ta tko je kriv ili nije. To će raditi neovisne institucije', naveo je Plenković.

Naveo je da će nastaviti smanjivati tenzije u hrvatskom društvu, ali i dodao da je teo teško jer postoje oni koji žive od toga.

Upitan kako je doživio poruku Mire Kovača da HDZ treba rekonstruirati.

'Mislim da će članovi HDZ-a dobro promisliti kada im premijer države i šef stranke miče stranku od stigme korupcije, a da se baš taj dan nađe netko i skrene pozornost na sebe. Eto nastojao je nešto ušićariti danas, mahati svojom zastavicom i pokazati da je tu', kazao je Plenković. Što je još rekao možete pogledati u videu.

  • +12
Sabor na izvanrednoj sjednici raspravlja o rekonstrukciji Vlade i povjerenju novim ministrima Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL