pripreme za izbore

Penava: Nećemo s HDZ-om, ima i ljevičara koji su nam bliži od Plenkovića

01.03.2024 u 20:21

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava za N1 je ponovio da neće ići u koaliciju s HDZ-om te je izrazio žaljenje što neće koalirati s Mostom

Za činjenicu da Domovinski pokret neće koalirati s Mostom rekao je da 'propuštaju veliku izglednu priliku'.

'Domovinskom pokretu je u interesu graditi priču. Pokušajte se sjetiti koliko puta smo prozvani u javnosti, upravo od Mosta, Suverenista, da smo Rusi, HDZ-ovi, kriminalci, da smo na daljinski, da se raspadamo… Nikad niste čuli ni jednu otrovnu strelicu prema Mostu. Nikad niste čuli, primjerice, da je Mostov ministar Slaven Dobrović član Domovinskog pokreta, nikada niste čuli da je jedan od vodećih PR-ovaca Mosta član Domovinskog pokreta…', rekao je Penava u Dnevniku N1 televizije i dodao da do sada nije isticao te informacije zato što mu je interes graditi priču.

'Oni zanemaruju cjelokupnu sliku, interes države i naših birača koji su jasno su rekli i jedni i drugi da trebamo ići skupa', rekao je Penava, a naglasio je da nema dogovora o koaliciji s HDZ-om.

  • +3
Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Ako je ikome u ovoj državi išta jasno, znaju da Penava i Pupovac nikada neće ići skupa. Tko može zamisliti mene, Ćipeta, Tomu Josića, Marija Radića, bilo koga od nas iz Vukovara da idemo SDSS-om. S ovako koruptivnim HDZ-om koji zanemaruje da imamo demografsku katastrofu u Hrvatskoj, HDZ koji je obrisao Hrvatsku granicu, za koju se ginulo, preko koje prelaze migranti kad se god sjete', tvrdi Penava i dodaje da su čak i neki s ljevice bliži Domovinskom pokretu nego što je to Plenković.

'Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, koji osjećaju Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju, ali oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu, nego što je Andrej Plenković koji je slugan Bruxellesa', zaključio je Penava.