treći blok

Penava: Pozivam Most da suzbijemo svoje taštine i u interesu politika oformimo koaliciju

15.02.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava pozvao je u četvrtak čelnike Mosta na formiranje predizborne koalicije, takozvanog 'trećeg bloka' i zajednički izlazak na parlamentarne izbore

„Pozivam Most da maksimalno suzbijemo svoje taštine, ega i u interesu politika koje zastupamo uđemo u razgovore i oformimo koaliciju”, pozvao je Penava javno 'mostovce' na konferenciji za novinare u Saboru.

„Apeliram , molim, zahtijevam da se još jednom razmisli i presječe, da se u konačnici shvati što je interes naroda, što je interes države, a što su puke političke floskule koje služe od danas do sutra, jer ukoliko propustimo šansu, a stvarno imamo veliku šansu na predstojećim izborima, bojim se da će posljedice za Hrvatsku biti dalekosežne”, kazao je.

Penava ističe da DP s Mostom dijeli sličan svjetonazor i stajališta o obitelji, vjeri, suverenoj nacionalnoj državi, rodnoj ideologiji, poljoprivredi, zaštiti granica, a kontra globalističkih programa i agendi. Takva koalicija, smatra, bila bi neizbježan faktor formiranja bilo kakve buduće hrvatske vlade.

Za teške riječi koje su razmijenili predstavnici DP i Mosta, Penava kaže da su zanemarive, 'dječja igra' naspram teškim riječima izrečenim prema HDZ-u i ljevici.

Penava je poručio kako je DP otvoren za suradnju i s drugim strankama osim sa SDSS-om i Možemo!. „Svi drugi su ravnopravni, sa svima drugima razgovaramo, nitko nema bjanko ulaznicu kod nas, svjetonazorski bliske stranke su nam primarne no nitko nije dobio odbijenicu”, kazao je.

„Može HDZ, SDSS i Možemo ni pod koju cijenu, svi drugi su ravnopravni”, odgovorio je Penava na novinarski upit o mogućoj koaliciji s HDZ-om nakon izbora.

Napomenuo je i da DP kao ni Most nije pozvan na prosvjed lijevo-liberalne oporbe u subotu na Markovom trgu poručivši međutim članovima svoje stranke da se mogu pojedinačno odazvati ako žele obzirom na temu prosvjeda.