brza odluka

Član Domovinskog pokreta koji je švercao migrante isključen iz stranke

28.02.2024 u 15:37

Bionic
Reading

Nakon što su mediji objavili kako je član Domovinskog pokreta iz Splita, Matej Frane Maslić optužen da je švercao migrante, oglasili su se iz te stranke

Domovinski pokret priopćio je da je na inicijativu predsjednika stranke Ivana Penave, na Sudu časti Domovinskog pokreta donesena odluka o trenutačnom isključenju iz članstva Domovinskog pokreta Mateja Frane Maslića.

'Ne moramo posebno navoditi kako je takvo postupanje, sada već bivšeg člana, ne samo protuzakonito, nego i u izravnoj suprotnosti s temeljnim načelima Domovinskog pokreta te će nakon utvrđivanja svih činjenica biti poduzete odgovarajuće mjere na svim razinama stranke', poručili su iz te stranke.

Iz Domovinskog pokreta opovrgnuli su da se radi o 'istaknutom članu' stranke jer Maslić, kažu, nije obnašao visoke funkcije ni na jednoj razini.

'S obzirom na to da broj članova DP-a svakodnevno raste ogromnom brzinom i već sada prelazi brojku od 10.000 članova, predali smo nalog tijelima stranke, na svim razinama, da provedu nužne provjere svih članova vezano uz politiku nulte tolerancije Domovinskog pokreta na svaki oblik protuzakonitog djelovanja kao i na svaki oblik postupanja koji je suprotan politici i sustavu vrijednosti Domovinskog pokreta. S obzirom na cijeli politički kontekst, kao i do sada pristigle informacije, pokušat ćemo utvrditi pozadinu cijelog slučaja, i sve njegove aktere, i izvan DP-a. Ovakvim postupanjem jasno pokazujemo  razliku u odnosu na Plenkovićev HDZ koji, ne samo u članstvu nego i na vodećim funkcijama, ima ogroman broj osuđenih za korupciju, pljačku javnog novca, počinitelja prevara i teških kaznenih djela. Ovako odlučno, jasno i trenutačno postupili smo i postupat ćemo u svakom drugom slučaju, o kome god se radilo i u budućnosti!', poručili su iz stranke.