šef domovinskog pokreta

Penava: Još malo bit će u ovoj državi nemoguće i jako nepoželjno izjasniti se kao katolik ili kao Hrvat

24.06.2022 u 15:06

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u petak je upozorio na pritisak globalističkih ideja pogubnih za hrvatski nacionalni identitet kazavši da vlada, pod vodstvom Andreja Plenkovića, malo po malo zatire sve što je bilo suvereno i dovodi globalizam

"Barem u onim ostacima ostataka sam promišljao o HDZ-u pod Andrejem Plenkovićem da je ostao demokršćanska stranka. Za stranke poput Možemo, SDP-a, Pametno itd. jasno je da prate globalistički trend i tu nema ništa sporno i one se iza toga ne skrivaju", rekao je Penava na konferenciji za novinare.

Drži i da nedavno usvojeni novi Program HDZ-a stožernu demokršćansku stranku u zemlji "prebacuje s one strane Rubikona" tj. u ideološki kontekst globalističke Europe koja negira kršćanstvo iako je nastala na njezinim temeljima.

Uz to, negira i suverene nacije već teži globalnom svijetu u kojem pod krinkom ne imanja razlika zapravo i s mržnjom gleda na bilo kakvu razliku u smislu nacionalnih specifičnosti i suverenosti.

Penava drži kako Program HDZ-a napada obitelj koja bi trebala biti jezgra demokršćanskog svjetonazora te svaku istospolnu zajednicu izjednačava sa obitelji.

"To je nešto što u Hrvatskoj nije viđeno i na što sam dužan upozoriti", poruči je. Smatra da se i u našoj zemlji može dogoditi nešto što se sada događa u Njemačkoj. Tako, naveo je, njemačka državna željeznica od 2023., uz muški i ženski spol, uvodi i treći spol. Također, u Ulmu u srednjim i osnovnim školama miču muške i ženske wc-e i postojat će samo jedan wc za sve.

Ivan Penava govorio o prisilnom nametanju globalističkih ideja Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"To je valjda nešto normalno. To je novonormalno i to je nešto demokršćansko i u tradiciji nacionalnih vrijednosti i vrijednosti EU", upozorio je.

Penava je upozorio i na skoro uvođenje eura i trenutak kada će naša zemlja izgubiti svoju teško i krvlju stečenu nacionalnu valutu - kunu te time izgubiti dio svog nacionalnog identiteta kao i monetarne suverenosti.

Drži kako je smjer kojim ide zemlja pod vladom liberalnog svjetonazora i pod "ravnanjem" Andreja Plenkovića "mic po mic, korak po korak, zatire sve što je bilo suvereno, sve što je bilo hrvatsko, a dovodi nam globalizam".

"Još malo bit će u ovoj državi izjasniti se kao žena ili muškarac, bit će nemoguće i jako nepoželjno izjasniti se kao katolik ili kao Hrvat", upozorio je.