'apsurdno i deplasirano'

Vukovarski HDZ prozvao Penavu: Sa Željkom Saboom obnaša vlast, a predsjednikom Milanovićem ispija kave

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.06.2022 21:27
  • Objavljeno 03.06.2022 u 21:27
Ivan Penava

Ivan Penava

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ Vukovara optužio je u petak na facebooku vukovarskog gradonačelnika i predsjednika DP Ivana Penavu da provodi licemjernu politiku, poručivši kako je apsurdno i deplasirano prozivati Europu i Bruxelles, a istodobno biti korisnik EU sredstava

"Upravo se on u Biltenu Grada Vukovara za 2022. godinu pompozno hvali projektima koji su financirani iz EU sredstava i EU fondova, a i sufinancirani od Vlade RH. Da ponovimo: izgradnja Gradske tržnice, Plivališta Vukovar, Studentskog doma, obnova Radničkog doma, Muzeja vučedolske kulture... Sve su to europski projekti", navode iz vukovarskog HDZ-a.

Ocjenjuju kako se Penava "dok sa Željkom Saboom obnaša vlast, a predsjednikom Milanovićem ispija kave, potpuno gubi u svom smjeru i svjetonazoru".

"Da slušamo Penavu, Raspudiće i druge liliputance Hrvatska bi bila izolirana od svih na međunarodnoj razini. Doduše, Vukovarci već jesu izolirani u ovoj krizi Penavinim snažnim mjerama štednje čak i na najosjetljivijim skupinama", poručuju vukovarski HDZ-ovci.

Navode da, dok se oporba i Penava bezuspješno bave huškanjem, destrukcijom i podmetanjima, Vlada rješava ključna pitanja kao što su ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, proširenje LNG terminala, povećanje plaća i zaposlenosti, rast BDP-a i energetske neovisnosti, priprema turističke sezone i otvorenje Pelješkog mosta.

Vukovarski gradonačelnik i predsjednik DP-a Ivan Penava u petak je zamjerio Vladi da se odlučila za EU birokraciju i žrtvovala vlastiti narod i nacionalni interes u kritičnom trenutku kada su prisutne geostrateške nestabilnosti na razini cijelog planeta.

'Nažalost, aktualna Vlada čvrsto se odlučila za EU birokraciju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima u Hrvatskoj, žrtvujući time vlastiti narod i nacionalni interes zbog EU interesa", izjavio je na konferenciji za novinare. Dodao je kako Domovinski pokret jasno stoji na poziciji domovinske i jake Hrvatske, gdje se između interesa Bruxellesa i interesa Zagreba moramo odlučiti za interes Zagreba jer znak jednakosti između Zagreba i Bruxellesa nipošto ne stoji.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!