dok provodi program

Paus: IDS od Miletića neće tražiti da vrati mandat župana

08.02.2022 u 14:39

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je u utorak da ta stranka od župana Borisa Miletića neće tražiti da vrati mandat jer je IDS na lokalnim izborima dobio povjerenje građana na temelju ponuđenog programa, zbog kojeg ima većinu u Županijskoj skupštini, a Miletić postao je župan

"Ukoliko se taj program bude provodio, župan Miletić imat će našu potporu i od njega se neće tražiti da vrati mandat. Uostalom, to i ne možemo jer mandat ima od građana, a ne od nas. Procedura je prilično komplicirana, ali, iskreno, nemamo niti namjeru pokrenuti smjenu Borisa Miletića s funkcije istarskog župana dokle god on bude provodio ono što je obećao građanima na lokalnim izborima", rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Komentirajući današnju konferenciju za novinare SDP-ova županijskog vijećnika Danijela Ferića, koji je u ime stranke najavio podnošenje kaznene prijave vezane za bivšu IDS-ovu garnituru u Gradu Puli i aktualnog istarskog župana, Paus je istaknuo kako je riječ o nečemu što je "vezano uz samo upravljanje gradom, a ne o temama koje su vezane uz IDS i njegovo političko djelovanje".

"Ne postoje bojazni da će, ukoliko državne institucije budu provele postupak protiv njega, to naštetiti ugledu naše stranke. Miletić je istupio iz IDS-a i time smo mi završili naš postupak. Neka istražna tijela provode svoje postupke. Ukoliko bi se kojim slučajem nešto utvrdilo, stranka bi u tom trenutku reagirala", poručio je Paus.

Ocijenio je da Miletić svojim političkim djelovanjem nije naštetio IDS-u s obzirom na to da je u dva mandata bio saborski zastupnik te u više mandata gradonačelnik Pule i, kako je rekao, "puno je napravio za Istru, Istrane i IDS". 

Inače, novo vodstvo IDS-a pokrenulo je u petak stegovni postupak protiv bivšeg predsjednika Borisa Miletića zbog povrede Etičkog kodeksa i stranačkog statuta, optužujući ga da je donosio i da donosi odluke autokratski, bez znanja stranke, a sutradan je Miletić objavio da istupa iz stranke.