DRŽAVNA MATURA

Osim zamjene ćiriličnih testova u Vukovaru, sve teklo po planu

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.05.2011 12:03
  • Objavljeno 24.05.2011 u 11:47
državna matura

državna matura

Izvor: Pixsell / Autor: Miso Lisanin/Vecernji list

Tijekom pisanja ispita državne mature nije bilo ozbiljnijih problema, izjavio je za Hinu ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Goran Sirovatka, napomenuvši da je ispitu državne mature pristupilo 29.152 učenika, od čega oko 12 tisuća gimnazijalaca i oko 17 tisuća učenika četverogodišnjih strukovnih i umjetničkih škola

Sirovatka je kao veći problem izdvojio to što se u Vukovaru moralo zamijeniti devet ispita koji su, umjesto na latinici, bili na ćirilici. No i to je riješeno u hodu te nije značajnije poremetilo tijek ispita niti je naštetilo učenicima, kazao je Sirovatka.

Na kraju ove školske godine prolaznost učenika na kraju 4. razreda bila je oko 90 posto - od ukupno 32.353 učenika prošlo je 29.152 učenika, a 3201 mora na popravni ispit. Ti će učenici, nakon što polože ispite, polagati maturu na jesenskom roku.

Od ove se godine ispiti državne mature polažu od 23. svibnja do 6. lipnja. Rezultati državne mature bit će poznati 4. srpnja. Jedino što se pisalo tijekom drugog polugodišta, u prvom tjednu travnja, bili su esejski dijelovi ispita iz hrvatskog i stranog jezika. Učenici pišu dva ispita dnevno, a obavezni predmeti su na rasporedu ponedjeljkom, da bi se učenici odmorili i pripremili.

Državna matura u Zagrebu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi