PREDAO JE HRVATSKOJ

Oporba napada Đukanovića zbog Prevlake

08.10.2012 u 20:34

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore priopćilo je danas kako vlade Crne Gore i Hrvatske "na svim razinama" vode razgovore o trajnom rješenju za granični poluotok Prevlaka, javlja agencija Beta, a prenose mediji u Srbiji.

Razgovori će se nastavliti odmah nakon formiranju nove vlade Crne Gore, piše u priopćenju odaslanom novinarima povodom izjave čelnika opozicijskog Demokratskog fronta, Miodraga Lekića kako su se bivši premijeri dviju država, Milo Đukanović i Ivo Sanader, ranije dogovorili o navodnoj predaji Prevlake Hrvatskoj.

'To je netočna i zlonamjerna tvrdnja, sračunata na predizbornu manipulaciju', ocjenjuje crnogorsko Ministarstvo i dodaje da će se dvije strane "do kraja" pridržavati načela dobrosusjedske suradnje u postupku rješavanja pitanja Prevlake. Beta podsjeća kako je Status Prevlake reguliran privremenim rješenjem iz 2002., iz doba Savezne Republike Jugoslavije, a Crna Gora i Hrvatska su ranije dobile priznanje UN jer su se opredijelile trajno rješenje za Prevlaku pronaći diplomatskim putem što je jedini slučaj te vrste u regiji.