neizvjesna vremena

Općina Klis zaustavlja nabavu i smanjuje plaće načelniku i zamjeniku za 20 posto

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.04.2020 14:16
  • Objavljeno 03.04.2020 u 14:16
Jakov Vetma

Jakov Vetma

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Zbog krize uzrokovane koronavirusom Općina Klis je u petak izvijestila kako zaustavljaju postupke nabave te smanjuju plaće čelnicima i svim djelatnicima općine

Riječ je o zaustavljanju svih postupaka nabave, osim kapitalnih projekata iz EU fondova te isplati udrugama za nužne troškove nastale do 15. ožujka, izuzev Crvenog križa i dobrovoljnih vatrogasnih društava, navodi se u priopćenju.

Planira se i smanjene plaće načelnika općine i njegovog zamjenika za mjesece travanj i svibanj u iznosu od 20 posto, a jednako toliko za isto bi razdoblje trebale biti umanjene plaće svih djelatnika Općine Klis, trgovačkih društava u vlasništvu Općine kao i njezinih proračunskih korisnika, osim onih s plaćama nižim od 4.500 kuna u neto iznosu.

Tijekom travnja i svibnja nije planirana isplata naknada članovima Općinskog vijeća Klis.

Načelnik Vetma: Smanjenje plaća čin solidarnosti s mještanima

„Smanjenje plaće čin je solidarnosti Općine Klis sa svim mještanima koji su pogođeni krizom uslijed pandemije koronavirusa," poručio je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.

Po njegovim riječima, u ovim neizvjesnim vremenima, svi moraju dati svoj doprinos zajednici kako bi čim prije prebrodili krizu, a također se mjerama želi pomoći poduzetnicima kako bi se u budućnosti očuvala radna mjesta u toj općini.

Za kućanstva je planirana odgoda plaćanja komunalne naknade, roditelji čija djeca pohađaju vrtić bit će oslobođeni plaćanja troškova za razdoblje koje djeca neće provesti u vrtiću, a planira se i donošenje odluke o besplatnom prijevozu vode za kućanstva bez vodovodne mreže u travnju i svibnju. Uspostavit će se mobilni tim za starije, nemoćne i bolesne te će stanovnicima Općine, koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, biti dodijeljeni uskrsni bonovi, navodi se u priopćenju Općine Klis. Kad je riječ o rasterećenju lokalnog gospodarstva, planira se otpis plaćanja najma prostora u vlasništvu Općine kao i otpis plaćanja zakupa javnih i zelenih površina te komunalne naknade za poslovne subjekte obuhvaćene Odlukom Stožera civilne zaštite RH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!