3D U DVIJE DIMENZIJE

Nintendo predstavio 2DS i zapanjio igrače

30.08.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Nintendo je predstavio neobični handheld koji je namijenjen igranju 3D igara u dvije verzije. Unatoč prihvatljivoj cijeni, reakcija publike nije bila nimalo naklonjena japanskom gigantu

Nintendo 3DS na tržištu se pojavio još tamo 2011. godine. Dugo vremena konzola je bila na komercijalnoj samrti, a onda je Nintendo snizio njenu cijenu i uložio dodatne snage u produkciju igara. Danas konzola ide poprilično dobro i prodana je u više od 35 milijuna primjeraka. Dapače, Nintendo je odlučio objaviti čak i uvećanju XL verziju.

 

Danas, dvije godine kasnije, Nintendo u rukavu ima još jedan trik – Nintendo 2DS. Radi se o konzoli jeftinijoj od 3DS-a koja nije sklopiva i ima manji ekran (ekrane!), a može pokretati igre namijenjene za igranje na 3DS-u i DS-u kojih ima više od dvije tisuće.

 

Konzola će se na tržištu pojaviti 12. listopada i to u četiri boje: crnoj, bijeloj, crvenoj i plavoj. Cijena 2DS-a u Velikoj Britniji stajati će 109 funti. Iz Nintenda kažu da s ovim uređajem ciljaju na najmlađu populaciju, a sasvim je evidentno i da se pripremaju za Božićno razdoblje i to ne samo ponudom 2DS-a, već i smanjenjem cijene Wii U-a.

 

Reakcije igrača nisu nimalo dobre. Nikome nije jasno zašto Nintendo na tržište izlazi s još jednim handheldom koji će izazvati samo dodatni košmar (birajte izmađu DS, DS Lite, 3DS, 3DS XL, 2DS!!) koji je uz to, ruku na srce, oku prilično neatraktivan i glomazan zbog nemogućnosti preklapanja.