DAN OTVORENIH VRATA

Neke nove face u saborskim klupama

01.06.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Svi građani koji izbliza žele upoznati Hrvatski sabor, moći će to, bez posebne najave, učiniti danas, na Dan otvorenih vrata. Saborska Služba za građane pripremila je poseban program za razgledavanje saborskih prostora, koji se inače ne mogu vidjeti za običnih posjeta

Saborska vrata otvaraju se u nedjelju u 10 sati, a zatvaraju u 17 sati. I ove, kao i prošle godine, građane će pozdraviti predsjednik Sabora Josip Leko. Uz stručno vodstvo, građani će obići Malu vijećnicu u kojoj je nekada zasjedao ukinuti Županijski dom, potom nekoliko saborskih salona i dvorana, proći će kroz sabornicu, penjati se malim stubištem koje spaja prvi i drugi kat saborske zgrade.

Imat će priliku vidjeti i izložbu o povijesti saborskih zapisnika 'Glasnici povijesti', na kojoj će biti izložen najstariji zapisnik iz 1273. godine. Želja nam je na taj način pokazati da je Hrvatski sabor institucija s gotovo tisućljetnom poviješću, rekla je voditeljica Službe za građane Ružica Šimunović.

Manifestacija Dan otvorenih vrata prvi je put održana prošle godine i potvrdila je iznimno zanimanje građana za Hrvatski sabor, njegov rad i povijest.