DAN SJEĆANJA

Na grobovima vukovarskih branitelja položeno cvijeće i upaljene svijeće

17.11.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru danas je, u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja 'Vukovarske majke', na svaki grob vukovarskog branitelja položeno cvijeće i upaljene svijeće

Predsjednica Udruge 'Vukovarske majke' Manda Patko podsjetila je da mnogi članovi te udruge još uvijek nisu pronašli svoje najmilije i nemaju gdje upaliti svoje svijeće. S vukovarskog područja još uvijek se traži 354 osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata do sada su pokopani posmrtni ostaci 413 poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, 306 civilnih žrtava rata, 115 umrlih hrvatskih ratnih vojnih invalida, jedan umrli hrvatski branitelj te 45 članova obitelji poginulih branitelja.

U spomen na njih svijeće je na groblju s članovima udruge 'Vukovarske majke' palio gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Polaganje cvijeća i paljenje svijeća na grobovima poginulih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata upriličeno je u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu koje se obilježava pod geslom 'Vukovaru - ime sveto'. Središnje komemorativno događanje održat će se u Vukovaru sutra, na 21. obljetnicu sloma obrane grada Vukovara.