PRIJETI MU IZBACIVANJE IZ Sdp-A

Mrsiću sutra posljednja šansa, on poručuje: Neću povući zakon!

23.03.2018 u 11:56

Bionic
Reading

'Povuci zakon ili...', bit će poruka koju će sutra najvjerojatnije po posljednji put vrh SDP-a poslati svom zastupniku i bivšem ministru Mirandu Mrsiću. On pak ne želi odustati zbog čega bi se sutra mogao suočiti s najtežom sankcijom

Mirando Mrsić pozvan je u subotu ujutro u 9 sati na sjednicu Predsjedništva SDP-a, na kojoj će ga se još jednom pokušati uvjeriti da odustane od svog prijedloga Zakona o doprinosima i povuče ga iz saborske procedure.

'Članovima Predsjedništva ću objasniti razloge zbog čega su ti zakoni važni za Hrvatsku, za hrvatske građane koji sada rade na određeno vrijeme i za sve one koji traže sigurnost radnog mjesta i ja se nadam da će s tim informacijama Predsjedništvo promijeniti svoju odluku', kazao je Mrsić novinarima u Saboru.

Podsjetimo, prošli tjedan Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je odbilo Mrsićev prijedlog Zakona o doprinosima i zatražilo od njega da ga povuče iz saborske procedure. Naime, iz Predsjedništva su poručili da radna grupa unutar stranke predlaže drugačije rješenje koje će ići na manje opterećenje poslodavaca. Međutim, Mrsić i dalje odbija povući zakon.

'Ja od tog prijedloga zakona neću odustati jer je to ono što dugujem građanima koji sada rade na radnim mjestima na određeno vrijeme, dugujem onim mladim ljudima koji su zbog toga otišli iz Hrvatske. I ovaj prijedlog zakona ide za tim da poskupi pososlodavcima ugovore na određeno i da daju ugovore na neodređeno. Što se tiče samih sankcija, to će odlučiti Predsjedništvo i Glavni odbor da li ih treba imati', kazao je Mrsić.

  • +21
Održana Izvještajno tematska Konvencija SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, Mrsić od ranije ima opomenu pred isključenje zbog svojih nastupa u javnosti, a ne odustane li od ovog zakona vrlo lako bi mu se moglo dogoditi da Predsjedništvo krene i korak dalje te zatraži njegovo isključenje iz stranke.