PRKOSNI MIRANDO

Mrsić: Neka me izbace iz SDP-a, ali neću povući zakon

19.03.2018 u 11:42

Bionic
Reading

Zastupnik SDP-a Mirando Mrsić, gostujući na N1 televiziji, kazao je kako se sankcija SDP-a i mogućeg izbacivanja iz stranke ne boji i dodao da ukoliko će ono doprinijeti općem dobru i tome da stvar bude bolja, onda je sam spreman podnijeti sve

Komentirao je svoj prijedlog Zakona o doprinosima, zbog kojega se, uslijed neslaganja u mišljenjima, špekuliralo o njegovom mogućem isključenju iz SDP-a.

'Zakoni su u saborskoj proceduri, ti zakoni su provođenje SDP-ovog programa i jasno pokazuju smjer u kojem SDP treba ići - da moramo biti odlučni i štititi radnike i sasvim sigurno je nešto što ne bi trebalo uopće doći u pitanje kad govorimo o socijaldemokratskim principima.

Pokazuju da smo različiti od HDZ-a', rekao je Mrsić, dodavši da nije bio na sjednici Predsjedništva stranke, na kojemu je upućen zaključak da se odustane od njegova prijedloga.

Istaknuo je da neće odustati od svoga prijedloga, pa čak ni po cijenu izbacivanja iz stranke.

'Sankcija se ne bojim - ako moje isključenje doprinese općem dobru i tome da stvar bude bolja, onda sam spreman podnijeti sve sankcije, pa i sankciju isključenja', naglasio je Mrsić.

  • +4
Konferencija za novinare saborskog zastupnika SDP-a Miranda Mrsića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Kazao je da u ovom trenutku SDP nije alternativa HDZ-u jer je konvencija donijela program koji je u svom velikom dijelu načelan i iz njega se ne vidi točno za što se zalaže SDP te kakav smjer zauzima.

'Vjerujem da će se u sljedećim mjesecima taj stav vidjeti', zaključio je Mrsić na N1, dodavši da eventualna velika koalicija s HDZ-om nije pravi put za SDP.