udar na vladu

Uz povišene tonove, oporba se dogovorila: Idu u zajedničko rušenje Martine Dalić

28.02.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Na prijedlog Kluba zastupnika Mosta danas je u Saboru održan sastanak oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika o inicijativi za pokretanje procedure za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Nakon sastanka politički tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako inicijativa za rušenje ministrice Dalić od danas više nije Mostova, nego cijele oporbe

'Uspjeli smo se dogovoriti da pokrenemo inicijativu o opozivu ministrice Martine Dalić. S time se složila cijela oporba', rekao je zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Grmoja je rekao kako će oporba lako prikupiti dovoljan broj potpisa (31 zastupnik) za pokretanje procedure za opoziv Dalić te da će prikupiti potpise najkasnije do ponedjeljka.

Oporbene stranke će do petka usuglasiti zajednički tekst o zahtjevu za opoziv potpredsjednice Vlade.

Grmoja je rekao kako su zastupnici IDS-a i GLAS-a suglasni da se krene u opoziv ministrice Martine Dalić i da to ne uvjetuju Mostovim potpisima na suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

  • +24
Sastanak oporbe o opozivu ministrice Martine Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Naime prije današnjeg sastanka oporbenih stranaka IDS i GLAS su poručili da će dati svoju suglasnost za pokretanje opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, no da će prije toga od svih oporbenih stranaka i Mosta tražiti da potpišu suglasnost za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Bivši mostovac Vlaho Orepić demonstrativno je odbio prisustvovati dogovoru i nije želio ući na sastanak o prijedlogu za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić koji je organizirao Most. Rekao je da kašnjenje govori o ozbiljnosti prijedloga te je otišao, iako je sastanak kasnio samo pet minuta, javlja N1 televizija.

'Politika koja aktualizira problem, a ne nudi rješenje zapravo nije politika, nego politikanstvo', kazao je kratko Orepić, objašnjavajući da se kašnjenjem sastanka pokazuje neozbiljnost.

'Smatramo da nakon kompromitirajućih događanja vezanih za postupak izvanredne uprave Agrokora ministrica gospodarstva Martina Dalić više ne može obnašati navedenu dužnost. Nadamo se vašem odazivu na sastanak i konstruktivnom dogovoru. Smatramo da ovo pitanje nadilazi stranačka razmimoilaženja i da je svatko tko želi dobro državi suglasan s potrebom odlaska ministrice Dalić iz Vlade Republike Hrvatske', pisalo je u Mostovu pozivu na sastanak predstavnika oporbe, prenosi N1 televizija.

  • +21
Oporba se sprema za okršaj s vladajućima u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL