HDZ PODRŽAO NOVOG POVJERENIKA

Bačić o opozivu Dalić: Taj pucanj oporbe bit će pucanj u prazno

27.02.2018 u 21:43

Bionic
Reading

Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice podržao je u utorak navečer izbor novoga izvanrednog povjerenika u Agrokoru Fabrisa Peruška i zamjenicu Irenu Weber, nakon što je premijer Andrej Plenković izvijestio Klub s aktivnostima Vlade, rekao je predsjednik Kluba Branko Bačić.

Bačić je kazao da je Klub podržao rad Vlade, a na povjereniku i upravi je da čim prije pripreme nagodbu koja bi trebala predstavljati završetak zakona o Agrokoru.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućem traženju opoziva potpredsjednice Vlade Martine Dalić koji je najavila oporba, Bačić je kazao da je Poslovnik Hrvatskog sabora prilično jasan i da odugovlačenja ne može biti ako oporba prikupi određeni broj glasova.

Tada stupaju na snagu poslovničke odredbe i mi ćemo to sukladno Poslovniku raspraviti u Saboru, kazao je Bačić i dodao: "No taj pucanj će biti pucanj u prazno"

Također, Klub je upoznat sa stavom Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o izboru nove predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. U skladu s Poslovnikom Hrvatskog sabora, potrebno je u Saboru izvršiti drugi krug glasovanja u koji krug ulaze obje kandidatkinje, jer je svaka dobila više od jedne trećine glasova zastupnika koji su glasali.

S obzirom da je gospođa Dalia Orešković predsjedniku Odbora za izbor i imenovanje dostavila dopis u kojem je odustala od kandidature za predsjednicu, u petak će se obaviti drugi krug glasovanja za predsjednicu Povjerenstva sa samo jednom kandidatkinjom, a to je gospođa Nataša Novaković, kazao je Bačić.

  • +19
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL