traži se prvi čovjek obnove

Kandidati za Paladininog nasljednika smjenjuju se kao na traci, pogledajte tko je sve stigao u Banske dvore

09.01.2023 u 09:24

Bionic
Reading

Josip Škorić, čovjek kojega se spominje kao mogućeg nasljednika Ivana Paladine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, stigao je jutros u Banske dvore, javlja N1. Na razgovoru u Vladi bila je i Mirjana Čagalj

Ministar graditeljstva Ivan Paladina na izlaznim je vratima iz Vlade, o čemu bi danas, kako se neslužbeno doznaje, moglo razgovarati i predsjedništvo HDZ-a, prenosi N1.

Premijeru je Paladina nedavno dao prijedlog novog centraliziranog sustava obnove nakon potresa, koji bi zamijenio tri tijela s tri čelnika. Paladina je u dokumentu naveo kako bi umjesto tri državna tijela – Ministarstva, Središnjeg državnog ureda i Fonda za obnovu – sve procese trebalo staviti pod jednu kapu, a najlogičnije bi bilo da to bude Ministarstvo obnove.

Iako je sve više onih u HDZ-u i među koalicijskim partnerima koji takav model podržavaju, premijer Plenković, čini se, nije impresioniran.

Kao moguća zamjena Paladine zasad se tek spominje šef Hrvatskih cesta, Josip Škorić, no isto tako može se čuti da posao obnove ne želi.

U Banske dvore, doznaje tportal, stigla je i Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet. Čagalj je na razgovoru bila i kada se tražila zamjena za Paladininog prethodnika Darka Horvata.

Nejasna ostaje i pozicija državnog tajnika Gordana Hanžeka.

  • +4
Ivan Paladina Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX