zagreb

Mišić: Normalizirati vozni red tramvaja i pregledati zgrade uz prometnice

29.05.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Zagrebački gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić rekao je u petak da nadležne gradske službe hitno trebaju obaviti pregled svih zgrada uz koje je pušten tramvajski promet, a treba uspostaviti i redovite tramvajske linije i normalizirati vozni red

Na konferenciji za medije s temom 'Zašto je gradska uprava lažno obećala puštanje tramvajskog prometa kroz Prašku i Jurišićevu', Mišić je iznio svoja tri zahtjeva.

'Imam tri zahtjeva. Da se izvrši pregled svih zgrada uz koje je pušten tramvajski promet. Prvenstveno u Branimirovoj, Vodnikovoj i Jukićevoj ulici kako bi građani, bez straha, mogli normalno živjeti', kazao je.

Drugi zahtjev je, ako je već odbijen prijedlog osiguravanja parkinga do kraja kolovoza u Zagrebu, da se sve tramvajske linije pokrenu kako bi građanima bio osiguran put do posla, a treće je da se normalizira vozni red tramvaja. Mišić navodi da građani moraju na tramvaj čekati i 20-tak minuta što stvara ogromne gužve zbog kojih se, među ostalim, ne mogu poštovati preporuke nacionalnog stožera.

Kaže kako mora biti jasno - 'hoćemo li imati tramvajski promet, ako hoćemo on mora funkcionirati normalno ili ga uopće ne treba biti'. Podsjetivši da je od potresa u Zagrebu prošlo 68 dana, upitao se je li za stanare siguran tramvajski promet u središtu grada. Mišić je ocijenio da Grad nije učinio dovoljno kako bi Zagrepčanima osigurao gradski prijevoz, a najavu gradonačelnika Milana Bandića da bi mogao graditi metro, nazvao je 'iracionalnom i suludom'.