sporne izjave

Ministrica Obuljen Koržinek: Više dostojanstva u raspravi o pravu na pobačaj

18.06.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u četvrtak je izjavila da se o pravu žene na pobačaj treba raspravljati s puno više dostojanstva referirajući se na izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti

'To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena', odgovorila je Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade upitana za komentar Škorinog stava o pobačaju.

Stajalište da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, Škoro je iznio tijekom jučerašnjeg sučeljavanja s Gordanom Jandrokovićem u organizaciji Večernjeg lista.

Upitana je li joj sporna ta Škorina izjava, Obuljen Koržinek je rekla kako su joj sporne 'mnoge izjave gospodina Škore i ljudi oko njega'.

Miroslav Škoro danas je, nakon što je ta njegova izjava izazvala niz reakcija, izjavio da mu se imputira i izjave izvlače iz konteksta jer nema ništa drugo što bi se prigovorilo njemu ili listi koalicije Domovinskog pokreta.

Nina Obuljen Koržinek, treća na HDZ-ovoj izbornoj listi u 1. izbornoj jedinici, rekla je i kako očekuje argumentiranu predizbornu kampanju u kojoj će se govoriti o programima, o postignućima i viziji.