'ČIM DOBIJEM DOJAVU'

Kujundžić nakon što je dobio svjedočanstva Roda: Šaljem inspekcije u bolnice

15.10.2018 u 12:25

Bionic
Reading

'Uvažamo primjedbe, sve ćemo provjeriti', poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon što su mu predstavnice Roda uručile 400 svjedočanstava žena o traumatičnim iskustvima iz hrvatskih bolnica

'Čim dobijem dojavu koja ordinacija, bolnica ili liječnik, šaljem inspekciju', rekao je ministar Kujundžić, prenosi N1.

Prve rezultate inspekcija, dodao je, očekuje za 10 do 20 dana. Rekao je i kako će inspekcija reagirati na svaku prijavu te 'načelno' i na svaku anonimnu prijavu.

'Sve što je neugodno treba provjeriti i sankcionirati', rekao je.

Napomenuo je kako će se u nadzor ići kao i do sada te da će sada posebno napraviti i educirati trudnice kako bi znale što sve mogu dobiti preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

  • +10
Milan Kujundžić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic

Upitan da pojasni kako će sve to izgledati u praksi, rekao je: 'Za ono što je dokazivo, u zakonu za to postoje i sankcije. Sve će ovisiti od slučaja do slučaja'.

S obzirom na čak 400 svjedočanstava o mučnim iskustvima žena u ginekološkim ordinacijama i bolnicama, ministar je upitan je li moguće da postoji loš odnos zdravstevenih djelatnika prema pacijentima.

'Kao i u općoj populaciji i u među zdravstvenim radnicima može biti onih koji se ne ponašaju prikladno, Ako je bilo ispada, takve treba sankcionirati', kazao je.