BUŠENJE NAFTE U JADRANU

Milanović najavio referendum, Karamarko se već izjasnio protiv

03.03.2015 u 19:43

Bionic
Reading

Prilikom posjeta Rabu, premijer Zoran Milanović najavio je referendum o istraživanju i eksploataciji nafte u Jadranu, a šef oporbe Tomislav Karamarko odmah se izjasnio protiv istraživanja

Odgovarajući na novinarsko pitanje da komentira protivljenje istraživanjima ugljikovodika u Jadranu, premijer Milanović prilikom posjeta Rabu pozvao je na referendum o istraživanjima i eksploataciji nafte u Jadranskome moru.

'U Hrvatskoj se dosad išlo na referendume o stvarima koje nisu nacionalno presudne, a sad ja kažem da idemo na referendum da vidimo želimo li eksploataciju minerala i sirovina zbog kojih se ratuje u svijetu, a mi ih možda imamo u podzemlju, ili ćemo to zanemariti zbog glasova manjine koja je glasna, ali koja ima pravo biti glasna', istaknuo je premijer.

Komentirajući na novinarski upit Milanovićevu ideju da se raspiše referendum o istraživanju nafte i plina na Jadranu, Tomislav Karamarko kazao je da on ima pravo na to.

'Milanović u zadnje vrijeme plasira ono što mu može pomoći u njegovom statusu i imidžu jer ulazimo u predizborno vrijeme. Njegovi potezi vezani uz franak i oprost duga i slično, sve će to jednog dana netko morati platiti', istaknuo je.

Na pitanje o njegovu osobnom stavu o tim istraživanjima, rekao je da bi trebalo odvagnuti što je važnije, turizam od kojeg dobro živimo ili ići u neku avanturu.

'Ja sam da sačuvamo naše prirodne potencijale i turizam', rekao je predsjednik HDZ-a.