MORH POTVRDIO

MIG 21 udario u pistu u Zemuniku

13.12.2012 u 08:52

Bionic
Reading

Jedan od dva zrakoplova MIG-21 koji su nedavno provodili obuku nad područjem srednje i južne Dalmacije oštećen je prigodom slijetanja na zračnu bazu Zemunik i još se uvijek nije vratio u matičnu bazu na Plesu, javlja Defender.hr. Iz MORH-a su potvrdili da je došlo do oštećenja stajnog trapa

Naime, jedan od dvaju zrakoplova, kažu nam u MORH-u, pozvan je da se vrati s leta u zračnu bazu Zemunik zbog pogoršanja vremenskih prilika. Kako se vratio s povelikom količinom goriva, jače je udario o pistu i malo oštetio stajni trap, rekli su nam. Prema njihovim tvrdnjama, zrakoplov će do kraja tjedna biti spreman da sa zračne luke Zemunik odleti za Zagreb.

MiG-21 je samo na papiru zrakoplov za letenje u svim meteo i dnevno-noćnim uvjetima. Nitko se ne sjeća kada je to zadnji put hrvatski MIG-21 letio u noćnim uvjetima, zaključuje Defender.hr koji zaključuje kako je 'očito došlo do propusta odgovornih tijekom obuke jer su na raspolaganju imali sve podatke vezane uz vremensku prognozu toga dana, a ipak su odlučili nastaviti s obukom tražeći od neiskusnih pilota da se upute na zadaću u očekivanju vremenskih nepogoda'.