NOVI GASTRO PROIZVOD JE ROĐEN

Lorencin brendirao 'plitvički hamburger': Da, to je to!

27.07.2015 u 15:45

Bionic
Reading

Sad kad se konačno stišala medijska galama oko tzv. plitvičkog hamburgera (zbog kojeg su tamošnji ugostitelji prozivani da varaju i potkradaju turiste) svoj obol ovoj priči dao je resorni ministar turizma Darko Lorencin koji smatra kako bi se negativno plasirana afera mogla marketinški pozitivno iskoristiti. U tu svrhu ministru Lorencinu serviran je famozni hamburger: 'Da, to je to', rekao je zadovoljan kušanim

'Plitvički hamburger', po mišljenju ministra Lorencina, marketinški je jako simpatična priča s puno potencijala.

'Priču o plitvičkom hamburgeru trebali bismo u suradnji s ovdašnjim ugostiteljima marketinški iskoristiti. Brend je stvoren, još samo nedostaje proizvod, a njega bi se uz malo kreativnosti moglo lako proizvesti', rekao je Lorencin. Dodao je kako će za taj pothvat staviti na raspolaganje resurse Ministarstva turizma ciljajući pritom na angažiranje gastronoma odnosno istinskih poznavatelja lokalne kuhinje i hrane.

Tako se može stvoriti i kreirati još veća potrošnja ovih fenomenalnih proizvoda koje Lika ima: od base, sira, ličke janjetine, krumpira, pastrve i kruha. 'Sve se to da brendirati i stvoriti jedan vrhunski gastronomski proizvod koji bi bio prepoznatljiv. Stojim vam na raspolaganju, ja sam za plitvički hamburger', kazao je ministar Lorencin prilikom boravka u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Na njegovu izjavu nadovezala se i ravnateljica NP-a Plitvička jezera Natalija Božičević podsjetivši kako kad se ta, nazovimo afera pojavila, mediji su prvo objavili, a tek onda išli pitati što se u stvari dogodilo.
'Odmah sam istaknula da su naši ljudi snalažljivi, jer kad imate toliko gostiju dnevno, stvarno se morate snaći. Naši su djelatnici prvenstveno išli s mišlju da gostu udovolje, da ga posluže pa makar to bio hamburger bez odgovarajućeg peciva, odnosno s četiri komada kruha. No ona slika koja je objavljena prikazivala je dva komada kruha. Sad je, kako kaže ministar, brend očito na vidiku i pa ćemo to iskoristiti', kazala je ravnateljica Božičević.

U bistrou Kozjačka Draga u kojem je prvi put i poslužen sporni hamburger, ministar Darko Lorencin imao je prigodu osobno probati novobrendirani plitvički hamburger nakon čega je izjavio: 'Da, to je to!'