SUMNJA U MALVERZACIJE

Linić kreće u nadzor Udruge Hrabro dijete

30.10.2013 u 12:09

Bionic
Reading

Ministarstvo financija naložilo je financijski nadzor u Udruzi 'Hrabro dijete' nakon sumnji roditelja preminule Nore Šitum u malverzacije s novcem prikupljanim za njeno liječenje u SAD-u

Postupak nadzora u humanitarnoj udruzi jutros je pokrenuo pomoćnik ministra financija Branko Šegon.

"Naložio sam nadzor i da se obavijesti odgovorne osobe u toj udruzi da će nadzor početi od ponedjeljka i da se dostavi službena dokumentacija i pripremi za njegovo provođenje", rekao je Šegon za Media servis.

Dodao je da će se nadzorom provjeriti eventualno postojanje nepravilnosti, o kojima do jučer nije bilo nikakvih informacija niti pismenih prijava.

Predsjednica udruge 'Hrabro dijete' Jasminka Žužić žali zbog poljuljanog povjerenja svih koji su se odazvali akciji za Noru i tvrdi, sav je novac na računu. No točan iznos, kaže, ne može reći prije revizije.

"Doći će, evo vjerujem uskoro, financijski nadzor pa će utvrditi je li bilo pogrešnih radnji, jesu li novci tu, koliko je sve skupa bilo novca. To će biti završena priča, da se utvrdi činjenično stanje i evo, da se konačno ne priča da udruga kupuje aute i ne znam što se sve nije lažno iznijelo", rekla je Žužić.

Norini roditelji, podsjetimo, jučer su prozvali udrugu za nestanak dijela od navodno 7,5 milijuna kuna prikupljenih u akciji, na što su iz udruge uzvratili objavom izvadaka računa na Facebooku.