odgovorila ministru

Lina Budak poziva Beroša na sučeljavanje: Dosta mi je njegovih neistina i gnjusnih laži

22.11.2023 u 22:35

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš ustvrdio je, vezano za slučaj onkološke pacijentice Line Budak, da nije dobila nalaz onda kada je po njega došla jer je došla prerano i nije bio izrađen te je dodao da mu nije jasno kako se u roku od sedam mjeseci nije zapitala kakav je. Na što je u N1 Newsnightu s Natašom Božić stigao odgovor Line Budak.

'Dobila je jasne upute kada i gdje, nakon kojeg dana može podići taj nalaz jer izrada tog nalaza zahtijeva određeno vrijeme. Ona je došla prije isteka tog roka i realno je nemoguće da je nalaz bio gotov prije roka. Nakon što nije dobila nalaz, nije se javila ni svom liječniku, kojeg je zvala izvan redovnih kanala, niti se javila u bolnicu', izjavio je ministar zdravstva.

Spomenuta i prozvana Budak razočarana je i iznenađena takvim riječima i istupom.

'Hvala što ste mi omogućili opovrgnuti sve ove neistine i gnjusne laži ministra Beroša. Rekao je neka mu se jave nezadovoljni pacijenti pa bih ga pitala tko će mu se nakon mog slučaja više javiti. Nakon što sam izašla u javnost i nakon što sam šikanirana, nakon što nisam dobila lijek ni kemoterapiju… mislite da će se netko javiti? Mislim da neće', kazala je Budak na N1.

Pojasnila je i zašto se nije pregledala kod hrvatskog liječnika, na što je ukazao Beroš.

'Vjerojatno pokušava obmanuti javnost jer sam mu u pritužbi od 8.12.2022. pisala i postavila pitanje zašto nisam dobila u Hrvatskoj terapiju amoksifenom, a u Njemačkoj sam ga dobila odmah. Odgovor nisam dobila. Iskoristila bih priliku i pozvala ministra, jer mi je dosta da me blati i da me podcjenjuje, da brani svoju fotelju preko moje bolesti, preko propusta i štete koju mi je učinio sustav koji on vodi, da dođe na javno sučeljavanje sa mnom uživo na vašu televiziju. Predlažem i spremna sam da on povede, ako treba, i doktore koji su se bavili moje slučajeve, a ja ću biti sama s druge strane', kazala je.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'