POČELA s kemoterapijom

Objavljeni rezultati zdravstvene inspekcije u slučaju Line Budak

21.03.2023 u 20:59

Bionic
Reading

S nalazima pacijentice Line Budak nije bilo propusta, utvrdila je zdravstvena inspekcija. Zaključili su da je zdravstveni sustav 'bio dostupan u svakom trenutku', a pacijentica je imala na raspolaganju 'sve potrebne usluge propisane od specijalista'. Dodaju i kako nemaju utemeljenja za daljnje postupanje prema drugim institucijama, doznaje Dnevnik Nove TV

Odvjetnica Lina Budak koja tvrdi da joj sedam mjeseci nije dostavljan nalaz da ima karcinom, počela je s kemoterapijom u Njemačkoj. Troškove liječenja snosi sama i za sve okrivljuje hrvatski sustav.

Budak je u Njemačkoj krajem siječnja bila na mastektomiji. U Hrvatskoj je zatražila hitan nastavak liječenja i termin za kemoterapiju. Zbog svega što se događalo, odlučila se opet na odlazak u Njemačku. Kaže da je ministar zdravstva Vili Beroš nije primio na razgovor, iako je to od njega tražila dopisom 13. veljače, piše Dnevnik.hr.

Budak kaže kako je sustav odbija dati lijek koji joj može pomoći, odnosno kemoterapiju koju su propisali njemački liječnici te da joj se i uskraćuje pravo da se liječi vani. U KBC-u Zagreb obavljen je unutarnji nadzor u slučaju pacijentice. Zaključili su da prilikom pružanja zdravstvene zaštite pacijentici nije bilo propusta.

O temi se oglasio i kirurg Klinike za tumore kojeg Budak optužuje, dr. Andrej Roth koji kaže da je Budak dobila jasnu uputu da nazove za 15 dana. Budak je pozvala Državno odvjetništvo i etička povjerenstva da se pozabave njezinim slučajem.