SPORAN LET U HELSINKI

Kuščević opleo po Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa: Stavljaju se u funkciju politike

20.11.2018 u 15:01

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ) ocijenio je u utorak da se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje bi trebalo biti nepolitično i neovisno, polako stavlja u funkciju politike.

Ministar Kuščević je na pitanje novinara kako komentira najavu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da će provjeravati korištenje vladina zrakoplova, rekao da on nije dobio nikakav upit niti zahtjev od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za očitovanjem te najavio da će se vrlo rado očitovati kad ga dobije.

"No, moram kazati kako u pravničkim krugovima u Republici Hrvatskoj postoji određena zabrinutost zbog kvaliteta odluka koje Povjerenstvo donosi. Naime, evo, svjedoci smo da Upravni sud učestalo poništava te odluke. Imali smo nedavno slučaj i u Ministarstvu uprave takav. Dakle, to zaista zabrinjava i da se naslutiti zaista da to Povjerenstvo koje bi trebalo biti nepolitično, koje bi trebalo biti neovisno, polako se stavlja u funkciju politike a to vidimo i po slučaju bivše predsjednice Dalije Orešković, a ne bih htio da se takvim primjerom povedu i svi drugi članovi i članice Povjerenstva," rekao je ministar Kuščević danas u Ministarstvu uprave nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt "Uspostava platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat".

U svakom slučaju, Povjerenstvo da, neka radi svoj posao u okviru zakona, a nikako da se to tijelo politizira, dodao je.

"Naravno, kad dobijemo bilo kakav upit pa tako i za konkretni let da ćemo se na vrijeme očitovati", rekao je.

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković najavila je u razgovoru za "24 sata" da će se Povjerenstvo, osim putovanjem izaslanstva HDZ-a na kongres EPP-a u Helsinkiju 7. studenog vladinim zrakoplovom, baviti i pitanjem tko je dužnosnicima platio smještaj i eventualne dnevnice.