novi dokazi

Kosovski ministar: 'Jedan od ubijenih terorista bio je tjelohranitelj Aleksandra Vulina!'

27.09.2023 u 15:12

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je objavio nove informacije o napadu na kosovsku policiju koji se ove nedjelje dogodio na Kosovu

'Jučer smo preko snimke svjedočili prisustvu glavnog zločinca i vođe terorističke akcije Milana Radojčića. U međuvremenu je potvrđeno da je jedan od ubijenih Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA-e (Bezbednosno-informativne agencije) Aleksandra Vulina, koji ga je čuvao tijekom posjete Republici Kosovo 2013. godine, objavio je Svecla na Facebooku.

Ponovio je svoj stav kako je Srbija direktno involvirana u napad.

'Država Srbija je vodeća ruka uključena u ovaj teroristički napad usmjeren na destabilizaciju Republike Kosovo. Za to već postoji formalna i strukturna veza između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. rujna u Banjskoj. Milan Radojčić, potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA-e, obojica su sankcionirani i na američkoj crnoj listi. Ovo su ujedno i dvoje najbližih ljudi srbijanskom predsjedniku', dodaje Svecla.

'Ove činjenice su još jedan od dokaza da se ciljevi republike Srbije prema Republici Kosovo nisu promijenili od Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sad predsjednika aktualnog režima u Srbiji. Čak i najveći optimisti koji su vjerovali u promjene, ovih su dana uvjereni u suprotno', zaključuje kosovski ministar.

Okršaj u selu Banjska na Kosovu Izvor: Pixsell / Autor: Elmedin Hajrovic/ATAImages/PIXSELL