bez iznenađenja

Konstituirana Skupština Bjelovarsko-bilogorske županije

17.06.2021 u 17:48

Bionic
Reading

Nezavisna vijećnica s liste HSLS-a Ivana Jurković Piščević nova je predsjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, a njezini zamjenici su Ivan Beljan (DHSS) iz redova vladajuće koalicije te Mario Preskočil (Damir Bajs NL) iz oporbe.

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije održana je u četvrtak, a vladajuću koaliciju čine HDZ, HSLS i DHSS s 19 vijećnika, dok su u oporbi Damir Bajs NL, SDP i Domovinski pokret s 18 vijećnika. Članovima novog saziva Županijske skupštine čestitao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić (HDZ) te im poželio da rade za dobrobit stanovnika županije.

 Izbor predsjednice Županijske skupštine nije bio jednostavan jer je u jednom trenutku predsjednik HSLS-a Dario Hrebak prijetio da će napustiti pregovore o vladajućoj većini jer su u HDZ-u predlagali rotirajuće mjesto predsjednika na kojemu su se trebali izmijeniti član HDZ-a, član DHSS-a i član HSLS-a. Pregovori su ipak uspješno okončani, a mjesto predsjednice Skupštine pripalo je vijećnici s HSLS-ove liste.

 Mjesto predsjednika Gradskog vijeća u Bjelovaru pripalo je HDZ-u.