bivši šef hdz-a i potpredsjednik vlade

Karamarko o Daliji Orešković: Povjerenstvo je eutanazirano, a gospođa '3 u 1' je njegov egzekutor. Je li nagrađena zbog toga, zaključite sami

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 19.07.2021 21:55
  • Objavljeno 19.07.2021 u 21:55
Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Bivši predsjednik HDZ-a i potporedsjednik Vlade Tihomira Oreškovića, Tomislav Karamarko, na svom je Facebook profilu napao Daliju Orešković, danas saborsku zastupnicu, nekoć šeficu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Vlada u kojoj je Karamarko bi potporedsjednik, pala je zbog navodne poslovne suradnje njegove supruge i lobista MOL-a Joze Petrovića. Slučajem se bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kojem je tada na čelu bila Orešković.

Ustavni sud uvažio njegovu tužbu povezanu uz odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

'Da je glupost bezgranična, poput svemira, uvriježeno je shvaćanje, građeno vjekovnim iskustvima i empirijom. Ona je sveprisutna, moćna, neukrotiva i štetna, gledamo je i osjećamo svaki dan. Glupost se blisko veže uz bezobrazluk, pa i zloću. Marketinški stručnjaci bi rekli 3 u 1.

Jučer ili danas (nebitno), iz svoje mravlje, političarske perspektive, Dalija Orešković reče: "Povjerenstvo je eutanazirano kad je Ustavni sud odlučio o Karamarku". Dakako, već davno prepoznat slučaj mog izmišljenog "potencijalnog sukoba interesa" bio je okidač za početak političke harange i progona, koji je završio mojom ostavkom. Zašto ostavkom? Jer, iskreno, nisam imao "želudac" za kukavice, izdajnike, kalkulante, profitere i ambiciozne činovnike koji su gledali u pod dok su mediji sotonističkom energijom gazili moju obitelj i mene. Kao što je poznato, dočekao sam pravdu kroz adekvatne sudske odluke. Pa i one Ustavnog suda!

Naravno da je cijeli slučaj protiv mene insceniran da se zaustave politike koje sam provodio u nakani da Hrvatska bude bolja nego što je danas. I tu se vraćamo na Daliju Orešković, koja je odradila svoj dio zadaće kao šefica tzv. povjerenstva za sukob interesa, koje je upravo ona pretvorila u instrument određenih političkih i interesnih grupacija za obračun sa mnom. Tom političkom zloporabom povjerenstvo je eutanazirano, a gospođa "3 u 1" je njegov egzekutor. Je li nagrađena zbog toga, zaključite sami.

No kako sam svojim "potencijalnim sukobom interesa" htio spriječiti gubitak nekoliko milijardi kuna u arbitražnom sporu Ina – Mol, otvara se pitanje odgovornosti svih koji su sudjelovali u tom golemom nanošenju štete Hrvatskoj. Cijeli lanac odgovornosti je jasan – od pijuna (mostovaca, Oreškovića, Oreškovićke, raznih ambicioznih trbuhozboraca) do krupnih figura na toj šahovskoj ploči pohlepe, interesa i raznih nostalgija. Spavaju li mirno sa sviješću o počinjenoj šteti i građanima koji će to plaćati? Gospođa "3 u 1" je sudjelovala u tome, a sada traži da sudstvo bude podređeno manipulativnom političkom povjerenstvu čiju vjerodostojnost je uništila upravo ona.

Da je šutnja zlato, još, očito, nije shvatila. Ili doista uživa u karikaturalnoj pozi na karikaturalnoj sceni. Ako je tako, onda se opet vraćamo na početak ovog teksta...', napisao je Karamarko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!