RAZVOJ KARIJERE

Kako na pravi način tražiti sezonski posao?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.03.2014 11:00
  • Objavljeno 13.03.2014 u 11:00
sezonski poslovi

sezonski poslovi

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MojPosao/DepositPhotos

Iako sezonski posao znači upravo to – privremeni posao u trajanju od nekoliko mjeseci - uz malo sreće i truda nerijetko se može pretvoriti u stalni posao

Obavljanje danih zadataka 'preko volje' i želja da ostanete nezamijećeni nisu dobre taktike ako želite osigurati stalno zaposlenje. Od samog je početka dobro pokazati da ste zaposlenik koji bi trebao dobiti priliku za rad i nakon što se turisti vrate svojim kućama.

U ovom je trenutku na portalu MojPosao otvoreno više od 170 natječaja za poslove u turizmu. Najtraženiji su konobari/barmeni, kuhari, recepcionisti i pomoćni radnici u kuhinji. Poslodavci u većini oglasa traže prethodno radno iskustvo (58 posto) i radnike sa srednjom stručnom spremom, odnosno kvalificirane radnike. Poznavanje stranih jezika bitan je uvjet u 46 posto oglasa, pri čemu se najviše traži poznavanje engleskog jezika.

Prema podacima servisa MojPlaća, poslodavac u turizmu osigurat će vam plaću u iznosu od 4.167 kuna. Riječ je, dakako, o prosječnoj plaći. Prosječna plaća konobara/barmena je 3.776 kuna. Recepcionisti su nešto bolje plaćeni i s 4.081 kunu su 24 posto ispod državnog prosjeka. Pomoćni radnici u kuhinji, kao jedno od najtraženijih zanimanja u turizmu, najslabije su plaćeni i s mjesečnim primanjima od 3.647 kuna su 32 posto ispod hrvatskog prosjeka.

Među aktivnim oglasima za posao u turizmu izdvajamo sljedeće:

Ugostiteljski obrt Anči iz Fažane traži konobara (m/ž). Uz poznavanje njemačkog i talijanskog jezika, idealan kandidat treba imati tri godine iskustva.

MG Adria za Vilu Tamaris traži spremačicu/pomoćnog kuhara (m/ž). Osoba će biti zadužena za spremanje soba u hotelu s deset soba, čišćenje i posluživanje doručka. Uz dvogodišnje iskustvo i vozačku dozvolu, potrebno je poznavanje engleskog jezika.

Tvrtka Hadria traži kuhara (m/ž) s tri godine iskustva na istim poslovima. Poslodavac osigurava smještaj u kampu i dva obroka.

Hotel Tamaris iz Novog Vinodolskog traži voditelja hotela (m/ž). Budući zaposlenik biti će odgovoran za vođenje turističko-ugostiteljskog objekta i nabavu, a treba poznavati recepcijsko poslovanje i biti spreman na rad u smjenama. Uz petogodišnje radno iskustvo važno je da poznaje engleski, njemački i talijanski jezik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!