OŠTRA KRITIKA

Medicinska sestra koja se brinula za Johnsona dala otkaz, bijesna na vladu

18.05.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Medicinska sestra koja se brinula za britanskog premijera Borisa Johnsona na intenzivnoj njezi dok se borio s covidom-19 dala je otkaz, a po pisanju tiska bila je nezadovoljna načinom na koji vlada tretira zdravstvene djelatnike

Jenny McGee, podrijetlom s Novog Zelanda, bila je jedna od dvije sestre koje je Johnson pohvalio zbog njihove brige za njega dok je u travnju prošle godine bio u londonskoj bolnici sv. Tome kada je kazao da mu je zdravstveni sustav spasio život.

No, McGee je sada dala otkaz, kritizirajući svojeg bivšeg pacijenta i njegovu vladu zbog načina na koji tretira zdravstvene djelatnike, objavio je u utorak Guardian.

"Ne poštuju nas ni ne plaćaju koliko zaslužujemo. Dosta mi je. Pa sam dala otkaz", rekla je za dokumentarac televizijske postaje Channel 4 TV koji će biti objavljen 24. svibnja.

List navodi da je McGee govorila o jako kritiziranom vladinom prijedlogu da se zdravstvenim djelatnicima povisi plaću za 1 posto, što su Johnsonovi politički protivnici i sindikati ocijenili uvredljivim.

Johnsonov ured nije komentirao napise lista, ali je poručio da će britanska vlada "učiniti sve što je u njezinoj moći da podrži" zdravstvene djelatnike.

"Jako smo zahvalni za skrb koju zdravstveni djelatnici pružaju, osobito u pandemiji", kazala je glasnogovornica. "Zato su izuzeti iz zamrzavanja plaća u cijelom javnom sektoru koje je uvedeno zbog teške gospodarske situacije izazvanom pandemijom".

Bolnica sv. Tome objavila je priopćenje u ime McGee u kojem ona navodi da se raduje skorom nastavku karijere u medicini na Karibima prije čega će se odmoriti kod kuće na Novom Zelandu.

"Nakon najteže godine u karijeri, odmaknut ću se od britanskog zdravstva, ali nadam se da ću se u budućnosti vratiti", kazala je.