NEĆE S MESIĆEM

Josipovića mole da se vrati u SDP

13.01.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ivo Josipović vraća se na svoje radno mjesto na Pravnom fakultetu i već je pokrenuo proceduru kako bi čim prije mogao nastaviti i akademsku karijeru. Kod Mesića u Ured ipak neće

Sigurno je da Josipović neće tražiti ured iz kojega bi obavljao poslove bivšeg predsjednika, tako da će Stipe Mesić ostati i dalje jedini koji ima Ured bivšeg predsjednika RH.

Bliski suradnici predsjednika Ive Josipovića ističu kako nije ni razmišljao o mogućnosti da se koristi Uredom bivšeg predsjednika. Osim rada na Pravnom fakultetu, Josipović razmišlja o angažmanu na jednom međunarodnom istitutu koji namjerava otvoriti ured u Hrvatskoj, a bavio bi se međunarodnim odnosima na području Jugoistočne Europe i Mediterana.

Josipović je, kažu nam njegovi najbliži suradnici, suočen i s više nego brojnim pozivima iz SDP-a da se vrati u stranku i u SDP, u godini parlamentarnih izbora, uloži svoj golemi politički kapital jer je tijesno izgubio, osvojivši milijun glasova. Neki ga pozivaju i da preuzme stranku. No, on za sada te pozive samo prima, bez odluke što će dalje poduzeti.