BEZ SANKCIJA ZA BRKIĆA

Jandroković: Sa sastanaka uvijek cure informacije loše za HDZ. Tko ih pušta? Reći ću kad dođe vrijeme

29.05.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirao je izborni rezultat i imenovanje Andreja Plenkovića glavnim pregovaračem EPP-a za funkcije u europskim institucijama, za što je rekao kako je to priznanje i Hrvatskoj, a ne samo predsjedniku Vlade i HDZ-u

'To je jedno priznanje i predsjedniku Vlade i HDZ-u, pa mogu reći i Hrvatskoj, da naš premijer kao predstavnik EPP-a pregovara o budućim pozicijama u europskim institucijama', rekao je Jandroković, a prenosi N1.

Na pitanja hoće li Plenković imati dovoljno vremena za obnašanje svoje dužnosti prema Vladi i HDZ-u i tko će ga zamijeniti ako ostane u Bruxellesu, Jandroković je odgovorio kako će premijer imati vremena jer je to njegov primaran posao, a što se tiče zamjene 'to je daleka budućnost', navodi.

O rezultatu na izborima za Europski parlament rekao je sljedeće: 'Mi smo željeli pet mandata, dobili smo četiri, međutim, ostvarili smo najbolji rezultat od svih stranaka. Mi jesmo pobjednici ovih izbora i imamo jednak broj mandata kao što smo imali u prošlom sazivu Europskog parlamenta. Mi smo išli s listom koju je predvodio mladi čovjek, donijeli smo nešto novo, poslali smo određenu političku poruku, nismo išli u koaliciji'.

Dodao je kako treba realno sagledati situaciju, odnosno da će provesti dodatnu analizu unutar same stranke kako bi vidjeli koja su to mjesta gdje su imali posebni podbačaj te će razgovarati o tome. 'Ne radi se o nikakvom gubitku izbora, mi smo i treći put pobijedili, rekao je uz navod da je ista ekipa vodila i ove izbore, kao i parlamentarne 2016. i lokalne 2017. godine.

europski parlament

Ovo je 12 zastupnika koji su izabrani da u Bruxellesu predstavljaju Hrvatsku

Pogledaj galeriju

Na upit o sankcijama za Milijana Brkića zbog nedovoljnog angažmana u kampanji rekao je da će se to analizirati i da ne želi nikome unaprijed prosuđivati, ali da je Plenković, kad je rekao da Brkića 'nije vidio u ovoj kampanji i da nije pridonio ništa', rekao samo činjenicu, ništa više od toga.

  • +21
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Za curenje detalja sa sastanka Predsjedništva HDZ-a, rekao je da se uvijek pojavljuju infomacije koje idu suprotno onome što je politika i interes HDZ-a. 'Oni koji ih daju rade namjerno štetu HDZ-u', zaključio je te nije htio reći o kome se točno radi. 'Reći ću kad za to dođe vrijeme', zaključio je.