otvara se pandorina kutija

Izvor iz HDZ-a: Mislim da s Plenkovićem ne možemo dobiti parlamentarne izbore

07.01.2020 u 09:40

Bionic
Reading

'Onog trenutka kad se otvori proces unutarstranačkih izbora, otvorit će se i Pandorina kutija. A dotad ne očekujem veće turbulencije u stranci', komentirao je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac ono što bi moglo uslijediti u HDZ-u sada kad je njihova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović izgubila predsjedničke izbore

U stranačkim kuloarima jučer se moglo čuti više teorija o daljnjoj sudbini Andreja Plenkovića u stranci - od one da bi se na njegovo rušenje moglo ići odmah te da bi već na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća netko mogao postaviti pitanje njegove odgovornosti za još jedan loš izborni rezultat pa do onih da će Plenković ipak zadržati čelnu poziciju u HDZ-u, piše Jutarnji list.

'Ne vjerujem da će se stvari odvijati tako brzo. Na današnjoj sjednici će se vjerojatno zaključiti da trebamo napraviti detaljnu analizu ovih izbora kako bi se utvrdili razlozi zašto je do ovoga došlo. Nema sumnje da će se krivnja pokušati prebaciti na Miroslava Škoru i još neke vanjske razloge, iako osobno mislim da je to pogrešno', rekao je jedan sugovornik.

Ističe kako smatra da bi, što se tiče predstojećih izbora, sve trebalo ići redovnim putem, najprije unutarstranački pa onda na jesen parlamentarni izbori.

'Mi na unutarstranačkima moramo drugačije posložiti priču jer mislim da s Plenkovićem ne možemo dobiti parlamentarne izbore', izjavio je član HDZ-a.

  • +36
Stožer Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Još jedan od sugovornika iz HDZ-a ističe kako teza o Škorinoj krivnji ne drži vodu.

'Birači su na ovim izborima poslali poruku da ne podržavaju sadašnju HDZ-ovu politiku ni našeg kandidata jer je bio loš', kaže dugogodišnji član stranke koji također ne očekuje skori obračun u HDZ-u.

Smatra kako je sada glavno pitanje kad će biti unutarstranački izbori.