zgrada u plamenu

[FOTO] Izbio veliki požar u rezidenciji hrvatskog veleposlanika u Beogradu

18.02.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Požar u rezidenciji hrvatskog veleposlanika u Beogradu nije podmetnut ili namjerno izazvan, doznaje Hina u petak od izvora u veleposlanstvu

Uzroci požara još nisu poznati i kada ga vatrogasci posve ugase policija će početi očevid u kući u naselju Sjenjak koju koristi veleposlanik Hidajet Biščević i njegova obitelj.

Na rezidenciji u kojoj u trenutku izbijanja požara nije bilo nikoga izgorjeli su potkrovlje i dio krova.

  • +5
Požar u rezidenciji hrvatskog veleposlanika u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages

Požar je gasilo 20 vatrogasaca s pet vozila.

Njih su nešto prije 14 sati pozvali susjedi. "Brzo su došli...Grijemo se na plin i strašno sam se uplašila", rekla je Hini prva susjeda Mirjana Sretković.

Veleposlanik Biščević je nakon dolaska u Beograd jedno vrijeme koristio rezidenciju na Dedinju, a potom se preselio na Sjenjak.

Susjeda koja je i pozvala vatrogasce izjavila je za Telegraf da je osjetila neugodan miris te je izašla vidjeti što se događa.

'Iz dvorišta smo vidjeli dim, mislili smo da je iz drugog dijela grada. Za pet minuta je planulo. Krenulo je iz potkrovlja, vatra je zahvatila krov i gornji kat. Uplašila sam se jer se grijemo na plin, da nešto ne eksplodira', rekla je susjeda i dodala da ih je spasilo to što nema vjetra i što je nedavno obrezano drveće.